Parkovanie Hranicna-na oboch chodnikoch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Na Hranicnej ulici parkuju auta bez problemov na oboch stranach ulice kompletne na celych chodnikoch. Ludia si uz vyslapali chodnik okolo po trave, ale kadial sa da ist s kocikom???? Preco to tolerujete?

06. júl 2014

Martin Drahuta

Tá dlhá časť je , pokiaľ viem uznaná ako parkovisko , stačí si len všimnúť značku na rohu Stachanovská-Hraničná . A hned vedľa je regulérny chodník . Opravte ma , ak sa mýlim ....
06. júl 2014

Michal Ulica

aj keby to bolo uznane, nie je to chore zechodci
06. júl 2014

Michal Ulica

...musia chodit po ceste a auta parkuju na chodniku???? na obochchodnikoch...
06. júl 2014

Martin

Hej , čo si pamätám , na tej strane pri ZSE bola odťahovka na dennom poriadku , ale to už je dávno .... Myslím , že celá Hraničná je nejaká chorá - zničená cesta atd ....
18. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako už bolo povedané nižšie, pokiaľ parkuje vodič na mieste, kde je to povolené, potom je parkovanie v poriadku. Pre chodcov je pravdepobne vyhradený iný chdodník v blízkosti.
Parkovanie na chodníkoch celkovo je problém zlého ustanovenia zákona, ( § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke), ktorý umožňuje parkovanie na chodníku pri zachovaní šírky 1,5 m. Napriek zásadnej pripomienke mesta a osobnej iniciatíve primátora k zmene zákona, nebola akceptovaná pripomienka na čiastočné zrušenie parkovania na chodníkoch. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR.

Pokiaľ vodič parkuje na mieste a spôsobom, ktorý je v rozpore s pravidlami cestnej premávky, je potrebné zavolať priamo na miesto políciu.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
19. september 2014

Michal Ulica

Dobry den p.Papajcik

a kto povoluje resp. oznacuje parkovanie na chodnikov? Ak je na tejto ulici znacka, ze obe strany cesty, ktore boli vybudovane ako chodniky sluzia ako parkovisko, kto tam tu znacku dal?

Ak tam naopak znacka nie je, podla mna je porusene ustanovenie o 1,5 m.

Vdaka za odpoved.

S pozdravom,

Michal Ulica
04. január 2016

Marek

Parkovanie vozidiel na chodniku Hranicna ul.

Prosim o vyriesenie problemu parkovanie vozidiel na chodniku Hranicna ul. pred Zapadoslovenskou energetikou pri pumpe Jurki.

Vozidla tu dlhodobo parkuju tak, ze zaberaju celu cast chodnika.
Vhodne by bolo umietnenie zabran ako je to na tej istej ulici o kusok dalej pri Slovenskych elektrarnach a Bratislavskej Vodarenskej Spolocnosti.

Alternativne poprosim pravidelne kontaktovanie mestkej policie za ucelom zjednania napravy, zaistenim priechodnosti chodnika v sirke 1.5m.

Vopred dakujem a prajem pekny den.

Marek.
05. január 2016

Marek

Pozn.: Tu sa jedna o tu cast chodnika smerom od ZSE k Jurki pumpe.
Nie opacny smer. Tam je to OK, tam je povolene parkovanie (vdaka paralelnemu chodniku).

Navrhujem umiestnenie dopravnej znacky "IP 15b - parkovacie miesta s pozdlznym ciastocnym statim na chodniku" http://www.sates.sk/index.php?str=katalog_detail&detail=157

Ked tu budu parkovat auta ciastocne na ceste/ciastocne na chodniku tak vznikne aspon 1m sirky chodnika pre chodcov.
27. apríl 2017

Jozo

Parkovanie na chodniku

Poprosim ostlpikovat a opravit chodnik v celej sirke ulice pretoze pravidelnym parkovanim sa este viacej rozbija a vodici zabranuju chodcom v jeho uzivanim parkovanim svojich automobilov
06. október 2021

Nika

Hraničná-chodník-bariéra na chodníku

Parkovanie áut na oboch stranách chodníka pozdĺž Hraničnej ulice - nie je možné dostať sa, prejsť po chodníku s kočíkom, invalidným vozíkom, taktiež rovnaký prípad ak sa chce človek dostať na zastávku Hraničná autobusu č 66 - dá sa tam dostať jedine po ceste, odvšadial to tam blokujú autá - stoja na chodníku celou svojou šírkou, nie je tam miesto pre chodcov. Ďakujem vopred za preriešenie situácie.
06. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol na základe aktualizácie opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
18. november 2021

Jana

Hraničná-parkovanie-problémové

Auta nedodrziavaju 1,5m volna na chvíľu chodníku. Zatial som nevidela policiu pokutovat na tomto mieste, aj ked kazdy den sa tu parkuje rovnako.Treba posielat policajtov kazdy den, ked sa ignoruju pravidla.
18. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet s aktualizáciou bol opätovne odoslaný.

S pozdravom,
Admin.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania