Einsteinova-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Zuzana Richterová 24. júna 2024

Je mesiac Do práce na bicykli a tento výťah už aspoň týždeň nefunguje. Prečo na strane lávky pri Einparku nie je rampa pre kočíky a bicykle? Keď už nie je možné udržiavať výťah vo funkčnom stave, tak by ste mohli dať na schody koľajničky pre kočíky a bicykle.

24. jún 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
25. jún 2024

Peter Oravec

Stále neriešené.
Prosím o preposlanie.
25. jún 2024

M S

chcelo by to rampu namiesto vytahu
25. jún 2024

Peter Oravec

Rampa tam samozrejme je, a to pri Bille (rampa vo forme slimáka). Stavebník Einparku mal pôvodne iba urobiť premostenie cez Zadunajskú cestu, čím by sa lávka prepojila plynulo od Incheby až na cyklotrasu na Petržalskom korze. Lenže stavebník sa na to vykašlal a mesto tiež.
27. jún 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Sekcia správy a údržby ciest
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. jún 2024

M S

o rampe pri billa viem. len si neviem predstavit chodit cez terasu krcmy. zaujimave tiez je, preco to corwin nedostaval
27. jún 2024

Peter Oravec

Dnes je to terasa krčmy. Ale nemusela byť. Okrem toho chodník/cyklotrasa na petržalskom korze vedie popri asi 10 krčmách. A nikomu to zrejme neprekáža.
Prečo to nedostavali, to je dobrá otázka. Lebo to tu tak funguje. Investor/developer chce niečo stavať, úrad mu to povolí s podmienkou, že developer niečo vybuduje aj pre mesto. Príde realizácia a developer na sľub "zabudne" a mesto "tiež".
Príklad na inom mieste? Zámocká ulica. Pri výstavbe radu domov sa mesto s developerom dohodli, že hradný vrch bude zo Zámockej ulice prístupný cca. tromi pasážami. Fungovala jedna, už nie je priechodná ani tá.
Dalo by sa dlho pokračovať.
01. júl 2024

Natália Silenská

Tiež sa chcem pripojiť k apelu na opravu výťahu. Zároveň by som upozornila, že aj výťah na druhej strane lávky je dlhodobo nefunkčný.

Je jedna vec, že si prenášame s kolegami bicykle cez schody. Druhá však je, že sme na nich minulý týždeň stretli dôchodkyňu, ktorá ledva chodila o barličke. Samozrejme chcela ísť výťahom, ale nebolo akým. Ak už teda nie kvôli cyklistom, tak myslime na ľudí, ako je ona.
02. júl 2024

Ajeťák

A to ešte aj tie schody sú zvláštne, neprirodzene vysoké...
07. júl 2024

Dávid Horváth

Einsteinova-Cesty a chodníky-iné

Dobrý deň, už vyše mesiaca je nefunkčný výťah pri Einparku, ktorý využívali najmä cyklisty na nadchod cez diaľnicu. Chcel by som sa spýtať, či sa pracuje na tom, aby sa tento výťah spojazdnil, a kedy by sme mohli očakávať jeho opravu, pretože denne ho využívalo množstvo cyklistov. Teraz je časť Dvorov, Stará Petržalka, Matadorka, čo sa týka tejto dopravy, odrezaná od mesta, a určite situácia neprospieva k podpore cyklodopravy.
Vopred ďakujem za odpoveď.
11. júl 2024

Viliam

Dobry den, Na infolinke k servisu vytahu len povedia, ze je dlhodobo mimo prevadzky. A vyjazdova rampa na schodoch je len jednokolajka a teda neriesi napr. kociar alebo vozik.
11. júl 2024

Peter Oravec

Dobrý deň,
tá koľajnička nerieši ani bicykel. Tlačiť bicykel nahor po nej je za trest.
S pozdravom.
12. júl 2024

Martina

Dobrý deň, tento stav je absolútne katastrofálny. Naozaj nerozumiem, ako je možné týždne nechať výťah v takomto stave. Nehovoriac o tom, že je to absolutne neohladuplne voči hendikepovaným a kočíkom, už teda ak cyklisti sú úplne na chvoste. A že sa tento stav opakuje pravidelne, to nie je vec ktorá sa deje prvýkrát
12. júl 2024

Žigmund Branimír Hronsecký

Išli sme tam s nákladným bicyklom plným veci. Našťastie vyrazili sme s predstihom, a tak pätnásťminútova obchádzka cez Aupark nám síce cestu predĺžila, ale vlak sme stihli. Keby sme išli natesno, nestíhame vlak do Viedne a následný prestup vo Viedni. WTF, ako je možné, že oprava výťahu trvá tak dlho?!
15. júl 2024

M S

preco povolili kolaudaciu einparku bez najazdu pre kociky a bicykle?
15. júl 2024

M S

preco povolili kolaudaciu einparku bez najazdu pre kociky a bicykle?
14. august 2024

Peter Oravec

Výťah na strane Einparku momentálne funguje.

Ide tu však o duplicitný podnet s:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/115825/einsteinova-nefunkcny-vytah
20. august 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme spojili s jeho duplicitou. Pre viac informácií viď:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/115825/einsteinova-nefunkcny-vytah

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.