Nobelovo námestie-pomoc pre ľudí bez domova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Chcel by som poziadat samospravu o aktivne riesenie problemu s ľuďmi bez domova na Nobelovom namesti. Aktivne nam tu prespava do 5 ľudí bez domova, ktori cez den aj v noci znecistuju okolie, vykonavaju potrebu v okoli detskeho ihriska a pohorsuju okolie svojim spravanim a stavom, kedze su vsetci neustale opiti alebo pod vplyvom drog, su hlucni a neustale nadavaju. Deti a starsi ludia sa boja pohybovat po namesti, vsetci sme pravom z tohto pretrvavajuceho stavu zhrozeni a znechuteni.

05. september 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, záležitosťou sa bude zaoberať kompetentný referát. V prípade pocitu ohrozenia, prosím, neváhajte sa obrátiť na mestskú políciu (159).
Kto? Referát sociálnych vecí
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
12. september 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preposielame vyjadrenie referátu sociálnych vecí:

V rámci práce v teréne bol zmonitorovaný celý priestor námestia vrátane lavičiek a priľahlých ulíc. Na základe podnetu sme hľadali pána pohybujúceho sa na invalidnom vozíku o ktorého existencii máme vedomosť a ktorý migruje po celom území Petržalky, no v čase našej návštevy sa v lokalite Nobelovho námestia nezdržiaval. Lokalita je opakovane priebežne monitorovaná. Počas našich monitoringov sme nezaznamenali žiadne nevhodné správanie a ani znečisťovanie verejného priestoru. V kompetencií nášho terénneho tímu je monitoring situácie, nadviazanie komunikácie s ľuďmi bez domova, ktorí potrebujú pomoc a sú ochotní komunikovať, aby sme im následne mohli pracovať, ponúknuť pomoc v rámci kompetencií nášho oddelenia.

Dodávame aj, že vo veci ohrozovania okolia, prípadne jeho znečisťovania je kompetentná mestská polícia.
Kto? Referát sociálnych vecí
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania