Majerníkova-parkovanie-problémové


V riešení
meno
Peter Cierny 10. septembra 2024

Po zavedení chodníkovej novely parkujú autá vo výjazde za Jána Stanislava na Majerníkovu priamo na ceste - odbočke určenej na výjazd z J. Stanislava na Majerníkovú smerom k Billa. Tento úsek je tak úzky, že popri zaparkovaných autách sa nedá prejsť a tým pádom nie je legálna možnosť ísť na Majerníkovú, keďže v paralelnej odbočke je prikázaný smer odbočenia doľava a dochádza tam ku kolíznym siutáciam.
Riešením by bolo buď umoženenie parkujúcim autám v danej odbočke stáť dvoma kolesami na chodníku (nakreslením čiar..), alebo odstránenie príkazu odbočenia vľavo vo vedľajšej odbočke. Prípadne drastické opatrenie žltá čiara v danom úseku a pokutovanie tam parkujúcich vozidiel. Aktuálne je ten úsek neprejazdný a vozidlá idúce z J. Stanislava na Majerníkovu dennodenne porušujú dopravné predpisy!

11. september 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
12. september 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
13. september 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
17. september 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav. V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
17. september 2024

Peter Cierny

To snad nemyslite vazne???!!! Prislusnici MsP budu toto miesto obchadzat ako mnohe ine a bez podnetu obcana neurobia nic. To je dlhorocna skusenost asi kazdeho nahlaovatela - denne vidim 10tky poruseni len v okoli svojho bydliska, ktore zjavne nie su riesene, lebo auta nemaju papuce, oranzove nalepky a su tam tie iste opakovane a znova, takze nedostavaju ani pokuty. Spravili ste teda NIC a auta tam budu stat a zavadzat aj dnes, zajtra, o tyzden, o mesiac,… Preco radsej nespravit riesenie, ktore umozni tam parkovat a zaroven sprejazdni tu cestu, alebo tam nedat zltu ciaru - znacku zakazu, ktora soferov upozorni ze porusuju predpisy - stoja v zakaze? Bez dehonestacie MsP - pri prejazde okolo porusenia predpisova obvykle nerobia nic, a ked sa teraz to na chvilu zameraju, budu aj tak o par dni na to kaslat. Za mna NESYSTEMOVE A NEVYRIESENE!
18. september 2024

Michal K.

ano, presne tak. pani z MsP neurobia bez podnetu nic, nebudu si pridavat pracu naviac. ich vlastne slova. ved maju skvele vysledky. podla spravy nacelnika az zavratnych 0,5 vyrieseneho podnetu za den na jedneho prislusnika. cela MsP je uplne zbytocna a neefektivna organizacia uz tridsat rokov, no nie je snaha to zmenit. takze nezostava nic ine, iba im volat znova a znova.

znacku ani ciaru tam netreba, kedze auta uz takto porusuju zakon a stat tam nesmu.
18. september 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
MsP nemá v kompetencii dopĺňanie a realizovanie zmien vodorovného a zvislého dopravného značenia. Uvedené spadá do kompetencie správcu komunikácie.
Dávam Vám na vedomie, že to, že motorové vozidlá parkujúce v rozpore so zákonom nemajú osadený technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla (ďalej len „IMB“) alebo lístok za stieračom, neznamená, že nie sú riešení. Vodiči parkujúci v rozpore sú riešení taktiež formou objektívnej zodpovednosti, kedy hliadka MsP fotograficky zadokumentuje dané motorové vozidlá a následne sú majitelia predvolaní a sankcionovaní.
Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania