Hlavné námestie-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Antoan 26. júna 2019

Lipy na hlavnom námestí sú zvädnuté a nepolievajú sa .

28. jún 2019

Jerome

juj,a ako sľubovali, keď vysádzali...
30. jún 2019

Ján

Aj na iných miestach sú zvädnuté stromy aj kríky a kvetiny. Sľubovali aj polievanie ciest a doteraz nič. Zase len sľuby , ako to bolo aj za minulého primátora.
30. jún 2019

Jerome

áno,zatiaľ bez zmeny! Bratislava naďalej chátra!
08. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lipy sú pravidelne zalievané, nie sú zvädnuté, konáre sú tenké s veľkým počtom listov, preto pôsobia ako zvädnuté. Z tohto dôvodu bol vykonaný odborný výchovný orez.
Dreviny sú pod pravidelnou kontrolou arboristu.

S pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. júl 2019

Antoan

Už som videl aj väčšie lipy s omnoho větším počtom listou a neboli ovisnuté. Možno sú zalievané , ale potom málo. chodím tadiaľ každý deň a nikdy som tam nevidel zalievať nikoho ani mokrú stopu po vode. Tie stromy sú v zúboženom stave. Dlho tam boli polámané haluze cca tri týždne po silnom vetre a nikto ich neodstránil. Ako sa potom arborista stará o tie lipy? Kontrola sa vykazuje asi len na papieri. A určite im neprospieva ani to množstvo ohorkov s cigariet okolo kmeňa každej z nich, ktoré sú tam už vyše roka.
09. júl 2019

Ján

Stromy sú zvädnuté a ovisnuté haluze. Po daždi je vidieť ako sa narovnajú čo je dôkaz ,že sú buď nedostatočne , alebo vôbec nezalievané. Tieto lipy sú už od začiatku zanedbané. Neodborne ošetrované čo je vidieť na ich korune . Sú ako strapaté metle. Rastú zbytočne do výšky a koruna nemá žiaden tvar.
09. júl 2019

Jerome

očividne Životné prostredie nekontroluje! maju to pesi minutku od lip
14. júl 2019

Antoan

Tu je ten odborný výchovný orez.
Dreviny sú pod pravidelnou kontrolou arboristu.
Na stromoch sú aj po mesiaci ovisnuté polámané haluze . Takže ten ,kto tvrdí že sa o stromy niekto odborne stará klame. Sú neupravené a zanedbané. Taktiež je pod nimi množstvo ohorkov z cigariet po celý rok.
Kde je to drahé čistiace auto , čo má chodiť po meste a mobilný vysávač. Taktiež som upozorňoval v inom podnete .že by bolo vhodné umiestniť k stromom popolníky ako je to pred Starou tržnicou kde odvtedy nie sú ohorky po zemi. Taktiež z priľahlej pivárne si zametajú tento priestor každý deň.
Toto nie je mesto schopné zabezpečiť pretože má lenivých zamestnancov ,ktorý na tom nezáleží.
30. júl 2021

Antoan

Najlepšie by bolo vymeniť tieto nepodarené stromy zle udržiavané. Stromy vylučujú lepkavú hmotu na lavičky a opadáva z nich chrobák mušky a mravci , ktorý sa prirodzene na lipách zdržujú. Už z týchto dôvodov nie sú tieto stromy vhodné na toto priestranstvo. Takisto nevytvárajú dostatočný tieň pre sediacich na lavičkách. Koruna je riedka zle tvarovaná od začiatku. Sú to predpokladám kupované ako druhotriedne dreviny.
Vhodnejšie by bolo napr: Katalpa, Platan, Javor a.pod.



Prosím preposlať samospráve.
30. júl 2021

Ján

Toto by bolo super.
01. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve na dodatočné vyjadrenie.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
odkaz@institutsgi.sk
08. september 2022

Petra

Prosim vas, postarajte sa uz dostojne o tie 4 polomrtve stromy na Hlavnom namesti. Nemaju kde rast, a zda sa, ze nie su ani pravidelne zalievane. Na Hlavnom namesti ukrutne chyba zelen. Mohli by ste doplnit aspon nejake kochliky, v lete je tam na nevydrzanie a nikto tam nechce travit cas.
08. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
admin.staremesto@institutsgi.sk
13. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. september 2022

Antoan

Tieto lipy nie sú vôbec dlhodobo zalievané hlavne teraz keď bolo toto veľké sucho . Vyzerá to ,že dve už skoro vyschli. Od začiatku to boli nejaké nepodarky ,ktoré nemali ani vyvinutú riadne korunu a ani nedostali riadnu starostlivosť. Nie sú to vhodné stromy na námestie hlavne ak sú pod nimi lavičky. S týchto stromov celoročne ale hlavne keď kvitnú opadávajú chrobáky mravci a lepkavá tekutina.
V mreži pod stromami je množstvo ohorkov z cigariet. Nikto to ako je rok celý nevyčistí nepovysáva. Nemali by to tam ľudia hádzať, ale čistiť to treba. Keby bol pri každom strome ako som v minulosti navrhoval nádoba na nedopalky ta by sa ľudia naučili. Inak by sa tam nemalo fajčiť z ohľadom na nefajčiarov. Tak je na magistráte či tam umiestni popolníky alebo tabuľku aj vo viacjazyčnom upozornením zákaz fajčiť v okruhu napr. 4 metre.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania