Ploštice na Tajovského 20 a 21

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Janka 02. mája 2018

Neustále opakujúce sa problémy s výskytom, návratom a likvidáciou ploštíc. Zlá komunikácia s vedením a správcom mestskej bytovky. Nekompletne riesienie, Deratizacia, len určitých bytov; napr. iba spodné podlažie, životaschopné plostice sa premiestnia do vrchných podlaží a tým sa riziko opäť nerieši komplexne iba povrchne a tým sa znásobujú a opakujú výdavky mestskej pokladne.

02. máj 2018

Janka

Zdravím. Práve som telefonovala so správkyňou. Bola slušná a komunikovala na úrovni, no preventívnu deratizáciu celej bytovky znova odmietla, vraj sú to veľké výdavky pre mesto. Moj názor a názory susedov je, že o mesiac sa bude musieť problém znova riešiť. Je pochopiteľne, že nechceme prísť do situácie AŽ KEĎ BUDEME DOŠTÍPANÍ OD PLOŠTÍC POTOM TO BUDEME RIEŠIŤ.
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dnes sa vykonávala dezinsekcia proti plošticiam na Tajovského ulici 20 vo všetkých 44 bytoch, keďže po vyvesení oznamu na prízemí kontaktovali správkyňu nájomníci z vyšších poschodí, že majú ploštice aj oni. Na Tajovského ulici 21 sa vykonávala už opakovaná dezinsekcia len na prízemí v 11 bytoch, ale výskyt bol nahlásený len v jednom byte, susedné byty nemali ploštice, čo sme osobne preverili. V pondelok sme mali celopodnikovú dovolenku a dnes správkyni volali dve nájomníčky z Tajovského ulice 21, že by chceli byt dezinfikovať "preventívne", od čoho odstúpili, keď zistili, že za dezinsekciu sa platí pomerne vysoká suma. Niektorí nájomníci používajú individuálne dezinsekčné prostriedky, hoci ploštice nemajú, resp. sa tak chránia, pokiaľ sa niekde objavia. Plánovaná dezinsekcia je nákladná záležitosť, a aj vtedy sa stáva, že niektorí nájomníci napriek oznamu byt nesprístupnia, alebo si nedajú urobiť dezinsekciu, keďže ploštice v danej chvíli nemajú. Podnet považujeme v tomto čase za vyriešený.

Stefe Trnava
02. máj 2018

Janka

Ďakujem za odoved. Dnes správkyňa volala minimálne zo 4 obyvateľmi Tajovského 21, to su ľudia o ktorých viem a jednou z nich som bola aj Ja. Nespomínala nič take, že by sme si to mali hradiť My nájomcovia, a vobec som od deratizácie neodstúpila. Slušne som sa poďakovala a riešim to ďalej, lebo tou stranou cesta nevedie. Chápem a uvedomujem si aké nákladné je deratizovať 88 bytov, no Ja na to nemám každý mesiac. Mám malé dieťa a snažím sa ho ochrániť, ved je to v podstate povinnosť rodiča, v minulosti ma tiež ubezpečovali, že problém s plosticami je vyriešený a napriek tomu som plostice našla v dcérinej postieľke. A boli sme dostipane obe. Viete aká to je hanba, keď ste doštípaný a skovavate to pred druhými ľudmi a čo v lete, keď to nemáte ako šokovať. A to nehovorím o tom, čo a či plostica neprenesie HIV, alebo žltačky....V noci som obvolavala znamych kto nás prichýli. Nikto nechcel podstúpiť to riziko, až sa nad nami zľutovala jedna osoba. Dcerku som musela sprchovat v studenej vode, hľadala som biele veci, poriadne som ich musela poprezerat. Cely víkend sme chodili ako tulaci a v pondelok to odmietla riešiť správkyňa s tým, že ide na dovolenku. Nikomu to neposunula a nikto to neriešil. Halo a frmol nastal až vtedy, keď som do žiadosti o preplatenie faktúry napísala ako ma odpinkali. Ja chápem veľké výdavky, nieje to lacná záležitosť, no problém vyriešený nie je kompletne a už vôbec nie na trvalo. Tak ako som už napísala, o mesiac možno o dva sa to bude riešiť znova a to nie sú náklady navyše? Tu je písané niečo iné čo mi preposlal človek, ktorý bude kandidovať za poslanca mestskeho zastupiteľstva v Trnave: Pred ich zavlečením sa bránime dodržiavaním všeobecných zásad hygieny, čistotou v bytoch, kontrolou starých predmetov prinášaných do bytu na prítomnosť ploštíc. Pri podozrení na výskyt ploštíc musíme vyhľadať odborníka, ktorý naše podozrenie overí a v pozitívnom prípade určí vhodný postup ich hubenia. Pri zistení výskytu ploštíc vždy hrozí nebezpečenstvo ich rozšírenia do susedných bytov. Ak sa susedia, resp. bytový podnik bránia finančne nákladnému odhmyzovaciemu zákroku, treba sa obrátiť na komunálneho hygienika územne príslušného Štátneho zdravotného ústavu, aby nariadil potrebné asanačné opatrenia v postihnutom objekte podľa vyhlášky č. 79/1997 Z. z., ako aj zákona č. 272/1994 Z. z. (v znení neskorších noviel).
03. máj 2018

Peto

Pri výskyte plostic by sa mala robiť dezinsekcia v celej stupacke a ideálne naraz a úkon opakovať aspoň 3x. prečo? pretože ploštice majú nohy a zdrhaju napr cez stupacky a elektrické ci antenne rozvody smerom hore a dole. Ak sa budú striekať len dobe byty, tak polezu vyššie a celú srandu môžte opakovať donekonečna. Toto je presne ten istý prípad ako napr. asfaltové cesty - radšej každý rok opravovať ako natiahnuť betónový koberec a neriešiť desatrocie.. hlavne že TERAZ je to lacnejsie.
12. júl 2018

Janka

Tak a máme to tu zasa! Prešli dva mesiace a znova sa tu boli deratizéri. Na hanbu mesta aj Stefe! Pohadzujete si nás ako horúci zemiak a vyhovarate sa jeden na druhého. Miešate nás tu slušných ľudí s ľudmi neprisposobivymi, zvliakačmi, bordelarmi, neplaticmi, asociálmi a my slušní za to trpíme. Navyše to tu vyzerá ako na luniku 9 neustály problém s neporiadkom, svetlom, hlavnými vchodovými dverami, behajú nám po schodisku potkani a nám sa na chodbe nesvieti viac ako mesiac. Chcem tým poukázať na to, že problém nebol dostatočne vyriešený nie len čo sa ploštíc týka, ale
celkového spravovania mestskej nájomnej bytovky, ktorá sama o sebe pôsobí ako jedna hnusná sociálna búda a mám za to, že je to na zamyslenie pre kompetentných.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania